Δουλεύοντας μαζί σου

Η θεραπεία μέσω της δραματοθεραπείας είναι μια πολύ προσωπική και βιωματική εμπειρία. Για αυτό το λόγο ωθείσαι από παθητικός δέκτης να γίνεις ενεργό άτομο στη θεραπευτική σου πορεία.

Ως θεραπεύτρια καλούμαι να διασφαλίσω τη σταθερότητα του πλαισίου της θεραπείας για να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

Είμαι παρούσα να ακούσω και να κρατήσω αυτά που φέρνεις. Στέκομαι δίπλα σου καθώς συμμετέχεις ενεργά στο βιωματικό διάλογο με τον εαυτό σου και διανύεις το δρόμο της προσωπικής σου ανάπτυξης.

Ατομική θεραπεία με ενήλικες

Η θεραπευτική σχέση αναπτύσσεται μεταξύ εμένα και εσένα. Το κέντρο της προσοχής μου είσαι εσύ. Αφουγκράζομαι αυτό που αληθινά χρειάζεσαι και ακολουθώ το δικό σου ρυθμό στη θεραπευτική διαδικασία.

Πρώτη συνάντηση
Δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε και να διερευνήσουμε μαζί τους λόγους που σε οδήγησαν στη θεραπεία.

Πλαίσιο και διαδικασία
Συμφωνούμε στο πλαίσιο συνεργασίας. Ορίζουμε τους στόχους της θεραπείας και τη συχνότητα των συνεδριών με συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Ξεκινάμε να εξερευνούμε σταδιακά τα θέματα που φέρνεις, δίνουμε χώρο στη βιωματική σου γνωριμία με τη μέθοδο της δραματοθεραπείας και παρατηρούμε πως αναπτύσσεται η θεραπευτική σχέση μεταξύ μας. Η θεραπευτική διαδικασία είναι ανοιχτού τέλους με τη δυνατότητα εργασίας σε βαθύτερα επίπεδα του εαυτού και με ουσιαστικότερες εσωτερικές μετακινήσεις. Η θεραπεία κλείνει όταν νιώσεις πως η προσωπική σου διεργασία ολοκληρώθηκε.

Συνεδρίες Δια ζώσης & Διαδικτυακά 

Οι συνεδρίες προσφέρονται με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά.

Ομαδική θεραπεία

Η συμμετοχή σε ομάδα δραματοθεραπείας μπορεί να σου προσφέρει μια δυνατή βιωματική εμπειρία. Το πλαίσιο της ομάδας γίνεται ένα ασφαλές δοχείο όπου μπορείς να μοιραστείς, να ακουστείς, να πάρεις στήριξη, να συνδημιουργήσεις, να συνδεθείς με άλλους ανθρώπους και να συναντήσεις πτυχές του εαυτού σου που ενισχύονται από την ομαδική εργασία.

Κλειστή ομάδα
Καθορίζεται από αριθμό ατόμων που δεσμεύονται να δουλέψουν ψυχοθεραπευτικά ως ομάδα για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οι στόχοι είναι συνδεδεμένοι με τα κοινά θέματα των μελών της και μεταβάλλονται ανάλογα με την εξέλιξη της ομάδας.

Αυτόνομα εργαστήρια
Έχουν καθορισμένο θέμα και στόχο εξαρχής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να σχετίζονται μεταξύ τους αλλά και, να είναι εντελώς άγνωστοι. Η συνάντηση τους δημιουργεί την ομάδα και καλούνται να εμβαθύνουν στο θέμα του εργαστηρίου μέσα από τη δυναμική της.

Θεραπεία με παιδιά

Η θεραπεία μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης διευκολύνει τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενώ, βοηθά τον έφηβο να δομήσει την ταυτότητα του. Ως θεραπευτικό μέσο η δραματοθεραπεία επιτρέπει με ασφάλεια να εκφραστεί το έντονο συναισθηματικό φορτίο, να δουλευτούν δύσκολες συμπεριφορές και τραυματικά βιώματα, φέροντας την επανασύνδεση με τη δημιουργικότητα και τη ψυχολογική αποκατάσταση.

Πλαίσιο ένταξης παιδιού στη θεραπεία

Η πρώτη συνάντηση γίνεται με τους γονείς. Μαζί διερευνούμε τους λόγους που επιθυμούν το παιδί να ενταχθεί σε θεραπεία, καθώς επίσης, λαμβάνεται το ιστορικό της οικογένειας και του παιδιού.

Στη συνέχεια, ακολουθεί συνεδρία με το παιδί και τους γονείς όπου εξετάζεται κατά πόσο η θεραπευτική διαδικασία ταιριάζει στο παιδί και αν θέλει να εμπλακεί σε αυτήν.

Κατόπιν συγκατάθεσης των γονέων, γίνονται δύο ατομικές συνεδρίες (αν χρειαστεί και περισσότερες) με το παιδί για να αξιολογηθεί η ετοιμότητα του για θεραπεία.

Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση λαμβάνεται από κοινού η απόφαση για συνεργασία.

  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η θεραπεία παιδιών και εφήβων δεν προσφέρεται πια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για διευκρινίσεις.
Γλώσσες

Η θεραπεία γίνεται στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.

Χώρος θεραπείας